Hoe word je overspannen?

Hoe word je overspannen?

Wat zijn de oorzaken dat je overspannen wordt?

Wanneer er problemen zijn, er is vervelends gebeurd of teveel stress hebt kan het zijn dat je overbelast raakt. Wanneer je te lang blootgesteld wordt aan deze overbelasting en te weinig rust neemt, dan kan het zijn dat je overspannen raakt. Het is niet zo dat wanneer je 1 of 2 weken meer stress of druk hebt dat je dan al overspannen wordt. Nee het gaat over een langdurige periode waarbij je steeds meer klachten krijgt. Deze klachten lopen steeds meer op, je krijgt zowel psychische als mentale klachten waardoor je niet meer goed kan functioneren. Voordat je het weet, ben je overspannen! Het wordt ook wel een voorstadium van een burn-out genoemd.

Dit heeft te maken met teveel spanning, je wilt teveel tegelijkertijd, je hebt een hoge werkdruk, je hebt persoonlijke problemen en je krijgt te weinig steun van je omgeving. Dit zijn de meest voorkomende factoren die zorgen voor overspanning.

Klachten bij overspanning

Prikkelbaar;
Slaapproblemen;
Geen emotiecontrole;
Gespannen zijn;
Fysiek uitgeput;
Hoofdpijn;
Duizeligheid;
Buikkrampen;
Hartkloppingen.

Deze klachten zorgen ervoor dat je niet meer normaal kan functioneren in je normale leven. Zelfs kleine taken kunnen al snel te veel worden.

Hoe kan je herstellen van een overspanning?

Het herstellen van een overspanning kan moeilijk zijn en het zal tijd en moeite kosten. Als je wilt weten hoe je kan herstellen van een overspanning, lees dan hier verder en leer meer!

Hoe word je overspannen?